Lohjan seudun lähiruokayhdistys on perustettu edistämään lähi- ja luomuruuan saatavuutta Lohjan seudulla.
Kafferi on Lohjan murretta ja tarkoittaa entisaikaista ruokakomeroa. Olemme ensisijaisesti kuluttajien yhdistys. Haluamme tehdä tunnetuksi lähi- ja pientuottajien elintarvikkeita ja saada niitä helposti saataville - kauppoihin, netin kautta tilattaviksi tai vaikka ruokapiireihin.
Yhdistyksemme järjestää tiedotusta, koulutusta, retkiä - mitä milloinkin tarvitaan.

perjantai 16. syyskuuta 2011

Eväitä reppuun Kässästä

Esittelimme Kafferia Kässässä ke 14.9. noin kymmenhenkiselle yleisölle. Kerroimme yhdistyksemme alkumetreistä ja suunnitelmistamme. Konkreettiseen keskusteluun lähiruoasta päästiin, kun Kirsi Ali-Alha kertoi, millaista on marjojen ja viljan luomutuottajan arkinen työ. Kirsin jauhoja ei esimerkiksi saa enää Lohjalta, kun kuljettaminen ei kannata. Siinä olisi työsarkaa. Häneltä on toivottu myös tilan jauhoista leivottua leipää myyntiin. "Kunpa joku ryhtyisi leipomaan", Kirsi toivoi. Kaikkea ei voi tehdä.
Tietoja lähituottajista haluttiin, kuljetuksia kotiovelle, lähiruoan jatkojalostusta ja vaikka mitä tekemistä yhdistyksellemme keksittiin. Kiitos toiveista ja herkullisista lähiruuista, joita Henriette oli tuonut tarjolle: Vohloisten omenamehua, Hannun tuorejuustoa ja Cafetorian kahvia, kaikki Lohjan Suoramyynnistä.
Ja kiinnostusta riittää, sillä yhdistystämme on pyydetty esittelemään itseään jo moneen paikkaan.
http://www.ali-alhantila.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti