Lohjan seudun lähiruokayhdistys on perustettu edistämään lähi- ja luomuruuan saatavuutta Lohjan seudulla.
Kafferi on Lohjan murretta ja tarkoittaa entisaikaista ruokakomeroa. Olemme ensisijaisesti kuluttajien yhdistys. Haluamme tehdä tunnetuksi lähi- ja pientuottajien elintarvikkeita ja saada niitä helposti saataville - kauppoihin, netin kautta tilattaviksi tai vaikka ruokapiireihin.
Yhdistyksemme järjestää tiedotusta, koulutusta, retkiä - mitä milloinkin tarvitaan.

torstai 8. syyskuuta 2011

Retki Svarfvarsin luomutilalle

Kymmenhenkinen joukko uutukaisen yhdistyksemme jäseniä vieraili Svarfvarsin tilalla Karjaalla. Tilan isäntä Jukka Ahonala esitteli tilan toimintaa sekä kertoi luomunettikauppa Hyvän elämän ruokakauppa Oy:n toiminnasta. Svarfvarsin omalla luomutilalla viljellään vihanneksia ja yrttejä kasvihuoneissa sekä kasvatetaan nautakarjaa. Hyvän elämän ruokakauppa toimittaa sekä tilalla kasvatettuja että muiden kotimaisten tuottajien biodynaamisia ja luomuelintarvikkeita pääkaupunkisedulle ja Länsi-Uudellamaalle. Lisäksi yritys maahantuo erilaisia luomutuotteita.
Astuessamme sisälle Hyvän elämän ruokakaupan varastotiloihin tulvahti ensimmäisenä nenään mahtava rosmariinin tuoksu. Jatkoimme matkaa suuren kysynnän vuoksi pian pieneksi jääviin varasto- ja pakkaustilohin. Tilan isäntä Jukka Ahonala kertoi että toiminnan tavoitteena on tarjota ennen kaikkea laadukasta ruokaa. Asiakkaita ovat koulut, päiväkodit, ravintolat sekä yksityishenkilöt. Seuraavaksi siirryimme katsomaan miten luomuviljely toimii kasvihuoneissa. Ahonala on toiminut luomuviljelijänä 30 vuotta. Tilalle on keväällä otettu käyttöön kolmas kasvihuone. Tällä hetkellä viljeltiin tomaattia, kurkkua, paprikaa sekä chiliä. Tila työllistää kaksi puutarhuria sekä kolme kaupan puollella toimivaa työntekijää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti